17 juni Digitaal gesprek over financiële diensten

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima spreekt als UNSGSA online met premier Patrick Achi en enkele ministers van Ivoorkust (Financiën; Digitale Economie, Telecommunicatie en Innovatie; Landbouw en Plattelandsontwikkeling en Handel en Industrie) over digitale financiële diensten en financiële gezondheid. Ook spreekt zij tijdens een digitaal veldbezoek met een mkb-ondernemer over maatwerk in financiële diensten.

Vergroot afbeelding Koningin aan het videobellen
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima spreekt met de minister van Financiën van Ivoorkust.

In 2014 had 34% van de inwoners in Ivoorkust ouder dan vijftien jaar een bankrekening, dat is gestegen naar 41%. De toename komt met name door digitaal bankieren en kleine leningen (Global Findex 2017). Arme mensen, vrouwen, kleine ondernemingen en mensen die op het platteland wonen maken het minst gebruik van financiële diensten. Door de coronapandemie moest circa 37% van de bedrijven tijdelijk sluiten, met name kleine bedrijven. Daarnaast daalde het inkomen van circa 71% van de huishoudens zodanig, dat zij niet meer in hun basisbehoeften voor levensonderhoud kunnen voorzien.

Vergroot afbeelding Koningin aan het videobellen.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima praat met een ondernemer die donuts verkoopt over de impact van de coronacrisis en het belang van maatwerk in digitale financiële diensten.

Koningin Máxima bespreekt wat er nodig is om meer mensen toegang te geven tot veilige en betaalbare digitale financiële diensten en hoe deze diensten kunnen helpen bij het economisch herstel tijdens en na de coronapandemie. 

Vergroot afbeelding Koningin aan het videobellen.
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima spreekt met premier Patrick Achi van Ivoorkust, met leden van de Reference Group en de UNSGSA-office.