17 juni Opening tentoonstelling De Gouden Koets

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Amsterdam Museum, Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent de tentoonstelling ‘De Gouden Koets’ in het Amsterdam Museum. Na een restauratie van ruim 5 jaar is de Gouden Koets van vrijdag 18 juni 2021 tot zondag 27 februari 2022 te bezichtigen door publiek. De Koning opent de tentoonstelling door het eerste exemplaar van het boek ‘De Gouden Koets’ in ontvangst te nemen. Vervolgens krijgt de Koning een rondleiding door de tentoonstelling.

Koning met boek tijdens opening.
©Mischa Schoemaker
De Koning opent de tentoonstelling door het boek 'De Gouden Koets' in ontvangst te nemen.

De Gouden Koets staat in een glazen behuizing op de binnenplaats van het Amsterdam Museum waar de koets van dichtbij te bekijken is. 

Koning kijkt naar Gouden Koets in glazen behuizing.
©Mischa Schoemaker
Tijdens de tentoonstelling is de Gouden Koets in een glazen behuizing te zien.

In zes museumzalen geven honderden cultuurhistorische objecten, schilderijen, kostuums en japonnen, spotprenten, foto’s, bewegende beelden en hedendaagse kunstwerken een veelzijdig beeld van de geschiedenis, het ontwerp, de restauratie en het gebruik van de Gouden Koets en de discussies uit heden en verleden.

Koning in museum.
©Mischa Schoemaker
De Koning krijgt een rondleiding door de tentoonstelling in het Amsterdam Museum.

De gerestaureerde koets is door het Koninklijk Staldepartement en de Koninklijke Verzamelingen tijdelijk in bruikleen gegeven aan het Amsterdam Museum voor de tentoonstelling.