16 september Opening Veilige Veste van Fier

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Capelle aan den IJssel

Prinses Beatrix woont de opening van de Veilige Veste van zorgorganisatie Fier bij in Capelle aan den IJssel. Fier is een landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Prinses Beatrix bij het gebouw van de Veilige Veste.
©Albert Nieboer
De Veilige Veste was een leegstaand kantoorgebouw, dat is getransformeerd naar een gebouw met woon- en werkfunctie.

In samenwerking met de gemeente, fondsen, bedrijven en organisaties is een leegstaand kantoorgebouw getransformeerd naar een gebouw met woon- en werkfunctie. De Veilige Veste biedt een veilig onderkomen voor jonge slachtoffers die te maken hebben met geweld in afhankelijkheidsrelaties, zoals huiselijk geweld, eergerelateerd geweld, mensenhandel of seksueel misbruik. Zij krijgen de hulp en behandeling die zij nodig hebben, zonder zich te hoeven verstoppen. Doel is het bieden van een veilige en beschermde omgeving waarin duurzaam wordt gewerkt aan een toekomst zonder geweld.

Prinses Beatrix luistert naar spreekster.
©Albert Nieboer
Prinses Beatrix bij de opening van De Veilige Veste.

Prinses Beatrix woont het openingsprogramma bij. Vervolgens krijgt de Prinses een rondleiding door het gebouw en spreekt zij met bewoners en betrokkenen over de Veilige Veste.