04 oktober Virtuele openingstoespraak bij G20 symposium Coping with new (and old) Vulnerabilities in a Post-Pandemic World

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima houdt een virtuele toespraak bij de opening van het evenement ‘Coping with New (and Old) Vulnerabilities in a Post-Pandemic World’ van het G20 Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI). Koningin Máxima spreekt in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en als erevoorzitter van het GPFI.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima
Beeld: ©GPFI
Koningin Máxima houdt een virtuele toespraak bij de opening van het evenement ‘Coping with New (and Old) Vulnerabilities in a Post-Pandemic World’.

Het evenement gaat over nieuwe en oude economische kwetsbaarheden waarmee landen na de coronapandemie wereldwijd geconfronteerd worden. Als UNSGSA gaat Koningin Máxima onder meer in op het belang van het opbouwen van een meer inclusieve en duurzame digitale economie waar ook achtergestelde groepen als vrouwen, kleine boerenbedrijven en het midden- en kleinbedrijf aan kunnen deelnemen. 

De G20 is een internationaal forum dat bestaat uit de 19 grootste nationale economieën en de Europese Unie. De G20 heeft tot doel bij te dragen aan wereldwijde economische groei en ontwikkeling. Als erevoorzitter van het GPFI zet Koningin Máxima zich onder meer in om de activiteiten van de G20 op het terrein van inclusieve financiering te bevorderen.