07 oktober Opening tentoonstelling Viva la Frida!

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Drents Museum, Assen

Koningin Máxima opent de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo. De tentoonstelling beschrijft het leven van de Mexicaanse kunstenaar aan de hand van haar schilderijen en nooit eerder getoonde persoonlijke voorwerpen zoals kleding, sieraden en beschilderde korsetten.

Koningin Máxima opent de tentoonstelling 'Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo'.
©Drents Museum
De tentoonstelling beschrijft het leven van de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo.

Een inkijk in het leven van de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo, dat is wat de toeschouwer te zien krijgt in de tentoonstelling ‘Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo’ in het Drents Museum in Assen. Voor het eerst worden persoonlijke bezittingen als beschilderde korsetten, kleding en sieraden samen met haar schilderijen en tekeningen getoond. Frida Kahlo verwerkte haar persoonlijke tegenslagen, waaronder lichamelijke beperkingen, en haar idealen over gelijkheid in haar kunstwerken. Museo Dolores Olmedo uit Mexico, met de grootste collectie Kahlo kunstwerken, leende deze uit. De bezittingen komen uit het ‘Blauwe Huis’, het huidige Museo Frida Kahlo, dat zij samen met haar man in Mexico-Stad bewoonde. 

Koningin Máxima opent de tentoonstelling 'Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo'.
©Drents Museum
Koningin Máxima opent de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo.
Koningin Máxima opent de tentoonstelling 'Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo'.
©Drents Museum
In het Drents Museum zijn onder meer persoonlijke bezittingen als beschilderde korsetten, kleding en sieraden van Frida Kahlo te zien.

Koningin Máxima opent de tentoonstelling en woont vooraf een programma bij waarin de thema’s ‘inspiratie’ en ‘inclusiviteit’ centraal staan. Aansluitend krijgt zij een rondleiding en spreekt zij met betrokkenen over ‘zakelijke museale ondersteuning’ en ‘inclusiviteit en diversiteit’.

De tentoonstelling is van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 te bezoeken.

Koningin Máxima opent de tentoonstelling 'Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo'.
©Drents Museum
Koningin Máxima met de directeur van het Drents Museum.