28 september Bezoek aan Burgerwindcoöperatie West-Betuwe en opening laadplein WattHub

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Geldermalsen

Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan Burgerwindcoöperatie West-Betuwe. De Koning spreekt met de initiatiefnemers over hun duurzame doelen en investeringen in de regio en krijgt een rondleiding door Voedselbos Lingehout. Vervolgens opent hij WattHub, het eerste laadplein voor zwaar bouwmaterieel en elektrische vrachtwagens, mede geïnitieerd door de energiecoöperatie. 

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander bezoekt Burgerwindcooperatie West-Betuwe
Beeld: ©Patrick van Katwijk
De Koning krijgt een rondleiding door Voedselbos Lingehout. Het twaalf hectare grote voedselbos met tuinderij heeft als doel zonder het gebruik van pesticiden of kunstmest het hele jaar door in voedsel te voorzien.
Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander opent laadplein WattHub
Beeld: ©Patrick van Katwijk
De Koning loopt over het terrein van WattHub, het eerste laadplein voor zwaar bouwmaterieel en elektrische vrachtwagens.