07 november Bezoek Hengevelde

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Hengevelde

Koning Willem-Alexander bezoekt het dorp Hengevelde in de gemeente Hof van Twente, Overijssel. Het bezoek staat in het teken van de thema’s en ontwikkelingen die bij de inwoners leven en van de kracht en de uitdagingen van een dorp met een hechte gemeenschap.

Vergroot afbeelding Aankomst in Hengevelde Koning Willem-Alexander
Beeld: ©ANP
Koning Willem-Alexander bezoekt Hengevelde.
Vergroot afbeelding Aankomst in Hengevelde Koning Willem-Alexander
Beeld: ©ANP
Het bezoek start bij een Bed & Breakfast in het buitengebied. De eigenaren hebben hun boerenbedrijf getransformeerd tot een combinatie van een B&B en een sociaal ontwikkelbedrijf.
Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in gesprek met verschillende eigenaren
Beeld: ©ANP
De Koning spreekt hier met onder meer de eigenaren van de B&B en met de eigenaar van een geitenboerderij en van een melkveeboerderij.
Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in gesprek met organisatie van de Zomerfeesten Hengevelde
Beeld: ©ANP
In het Kulturhus spreekt de Koning met de organisatie van de Zomerfeesten Hengevelde, een jaarlijks evenement met optredens van bekende artiesten en ongeveer 25.000 bezoekers uit de hele regio.
Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander bezoekt de verschillende sportverenigingen in Hengevelde
Beeld: ©ANP
De Koning bezoekt de verschillende sportverenigingen en gaat met de sporters en bestuursleden in gesprek over de inzet van vrijwilligers, over de huidige accommodatie en over de inspanningen voor de realisatie van een nieuw multifunctioneel sportpark.
Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander in gesprek met lokale ondernemers uit Hengevelde
Beeld: ©Gemeente Hof van Twent / Inge Rupert
Afsluitend spreekt de Koning met een aantal lokale ondernemers over hun (familie)bedrijven, de samenwerking met collega-ondernemers, duurzaam ondernemerschap en de verbinding met het dorp.