Prinses Laurentien aanwezig bij congres Onze Taal

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is zaterdagochtend 5 oktober aanwezig bij het congres ‘Moedertaal – de taal van je leven’ van het Genootschap Onze Taal. Het tweejaarlijks congres vindt plaats in het Beatrix Theater in Utrecht.

Beeld: ©Onze Taal / Bart Versteeg
Prinses Laurentien is aanwezig bij het congres ‘Moedertaal – de taal van je leven’ van het Genootschap Onze Taal.

Het Onze Taal-congres staat dit jaar in het teken van de moedertaal: de eerste taal die je leert zonder er moeite voor te doen. Er zijn bijdragen van wetenschappers, schrijvers en docenten over taalverwerving, les in je moedertaal en het schoolvak Nederlands. Tijdens het congres vindt ook de bekendmaking plaats van het Taalboek van het Jaar en wordt de Elise Mathilde-prijs uitgereikt voor het beste essay over de Nederlandse taal.

Prinses Laurentien geeft tijdens het congres het startsein voor de Week van het Nederlands, gaat met dagvoorzitter Wim Daniëls in gesprek over taal en levert een bijdrage aan het radioprogramma De Taalstaat dat voor deze gelegenheid live vanuit het Beatrix Theater wordt uitgezonden.

Prinses Laurentien is beschermvrouwe van het Genootschap Onze Taal. De vereniging voor taalliefhebbers is in 1931 opgericht en geeft door middel van congressen, nieuwsbrieven, boeken, sociale media en websites voorlichting over het Nederlands. De uitgave van het maandblad Onze Taal is de belangrijkste activiteit van het genootschap en via de Taaladviesdienst beantwoordt Onze Taal vragen over de Nederlandse taal.

RVD, nr. 233