Giften doop Prinses Catharina-Amalia naar projecten Oranje Fonds

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden hebben te kennen gegeven eventuele giften ter gelegenheid van de doop van hun dochter Prinses Catharina-Amalia te willen schenken aan projecten van het Oranje Fonds op de Nederlandse Antillen en Aruba. Die projecten zijn de Stichting Rose Pelletier op Curaçao en het kinderhuis Imeldahof op Aruba.

Het tehuis van de Stichting Rose Pelletier biedt een thuis aan in problemen geraakte Antilliaanse meisjes tot 18 jaar. Onder deskundige begeleiding trainen zij belangrijke sociale vaardigheden en leren ze structuur te brengen in hun leven. De meisjes volgen regulier onderwijs en krijgen huiswerkbegeleiding. Hun zelfstandigheid en kans op succesvolle integratie in de samenleving wordt hierdoor sterk vergroot.

Kinderhuis Imeldahof biedt crisisopvang aan 60 kinderen. In de regel verblijven de kinderen er maximaal drie maanden. Op basis van een zorgplan wordt overplaatsing geregeld naar één van de andere kinderinternaten. Deze stichting bestaat dit jaar 50 jaar.

Het Oranje Fonds heeft een gironummer opengesteld voor overige giften: Postbankrekening 888444, ten name van Oranje Fonds te Bunnik, onder vermelding van doopgift Prinses Amalia. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermheer en beschermvrouwe van het Oranje Fonds.