Prinses Catharina-Amalia gaat 10 december 2007 voor het eerst naar de basisschool

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Catharina-Amalia der Nederlanden gaat op 10 december 2007 naar groep 1 van de Openbare Bloemcampschool te Wassenaar.

De periode van de schooltijd van Prinses Amalia is privé. Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media dit te respecteren en deze eerste schooldag voor hun dochter rustig te laten verlopen.

Er wordt uitsluitend toestemming verleend voor het publiceren en uitzenden van beeld en verslag dat gemaakt wordt door een zeer beperkte pool van NOS, RTL en ANP, die kort binnen in de school aanwezig zijn. Buiten wordt niet gefilmd of gefotografeerd.

Het materiaal wordt door de pooldeelnemers direct en volledig ter beschikking gesteld aan de andere media. Daarnaast heeft de directie van de Bloemcampschool bezwaar tegen de publicatie door derden van beeldmateriaal van leerlingen en leerkrachten. Op deze wijze wordt getracht de eerste schooldag van de vierjarige Prinses zo normaal mogelijk te laten verlopen zonder verstoring door de aanwezigheid van de media.

6 december 2007

Zie hiervoor ook de mediacode op www.koninklijkhuis.nl en de rubriek "veelgestelde vragen" over de eerste schooldag van Prinses Catharina-Amalia.