Koning bezoekt Stichting Netwerkcentrum De Opstap

Zijne Majesteit de Koning brengt woensdagmiddag 5 juni een bezoek aan Stichting Netwerkcentrum De Opstap in Sint Jacobiparochie. Dit initiatief heeft als doel de leefbaarheid in het dorp en de omgeving te verbeteren door op laagdrempelige wijze mensen met elkaar te verbinden. NWC De Opstap wordt ondersteund door het Oranje Fonds. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

NWC De Opstap wil een positieve bijdrage leveren aan ‘de mienskip’, de hechte gemeenschap in Sint Jacobiparochie en omgeving. Daarom heeft het initiatief verschillende activiteiten ontwikkeld die het dorp en de bewoners ten goede komen. Zo beschikt NWC De Opstap over een huiskamer, dierenweide, atelier, moestuin, werkplaats en een winkel. Mensen in een minder kansrijke positie worden actief benaderd en betrokken, zodat NWC De Opstap een inloop kan zijn voor mensen van alle leeftijden, culturen en sociaaleconomische achtergronden. 

Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding langs onder meer de huiskamer waar een taalles plaatsvindt, de werkplaats, het atelier, de moestuin en de keuken. Hier spreekt hij met vrijwilligers en deelnemers aan de verschillende activiteiten. Afsluitend gaat de Koning in gesprek met oprichters, vrijwilligers en deelnemers van NWC De Opstap en met betrokkenen vanuit de gemeente Waadhoeke over het belang van deze initiatieven om de ‘mienskip’ te versterken.

RVD, nr. 151