Koningin Máxima aanwezig bij Nibud Jubileumcongres

Hare Majesteit Koningin Máxima is vrijdagmorgen 6 maart in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken aanwezig bij het Nibud Jubileumcongres in het Muntgebouw in Utrecht.

Het Nibud bestaat 35 jaar en organiseert daarom een jubileumcongres dat in het teken staat van het financiële gedrag van de consument. Het Nibud is van mening dat de samenleving miljoenen kan besparen door meer oog te hebben voor het financiële gedrag van consumenten. Tijdens het congres wordt het Nibud-onderzoek ‘Financieel gedrag in de praktijk’ gepresenteerd waarin het Nibud heeft onderzocht welke gedragsprincipes van invloed zijn op de dagelijkse financiële keuzes van de consument.

Koningin Máxima spreekt een felicitatieboodschap uit. Sprekers op het congres zijn onder anderen prof.dr. Wilco van Dijk, bijzonder hoogleraar van de Nibud-leerstoel ‘Psychologische determinanten van economisch keuzegedrag’ aan de Universiteit van Leiden, prof.dr. Marcel Zeelenberg, hoogleraar Sociale en Economische Psychologie aan Tilburg University, dr. Reint Jan Renes, lector binnen het lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein aan Hogeschool Utrecht, en Tamara Madern MSc, senior wetenschappelijk medewerker bij het Nibud. Toehoorders zijn onder meer professionals werkzaam bij financiële organisaties, welzijnsinstellingen en consumentenorganisaties.

RVD, nr. 29

Vergroot afbeelding Koningin Máxima aanwezig bij Nibud Jubileumcongres
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek.
Koningin Máxima spreekt in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken bij het Nibud Jubileumcongres