Koningin Máxima bij symposium platform Wijzer in geldzaken

Hare Majesteit Koningin Máxima woont dinsdagmiddag 6 oktober in het Tobacco Theater in Amsterdam het jaarlijkse symposium van het platform Wijzer in geldzaken bij. Het symposium ‘De stille macht van financiële veerkracht’ gaat over de vraag hoe consumenten voldoende financieel veerkrachtig kunnen worden. Toehoorders zijn professionals bij financiële organisaties en maatschappelijke instellingen. Koningin Máxima houdt een korte toespraak.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bij symposium platform Wijzer in geldzaken
Beeld: ©ANP / Remko de Waal
Koningin Máxima vraagt in haar toespraak aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld.

Onderzoek van Wijzer in geldzaken naar verantwoord financieel gedrag toont aan dat mensen met toereikende financiële vaardigheden sterker in het leven staan. Ze hebben meer greep op hun persoonlijke ontwikkeling, zijn beter voorbereid op risico’s en kunnen tegenslagen beter opvangen. Sprekers op het symposium zijn de president van De Nederlandsche Bank, prof. dr. Klaas Knot en burgemeester van Amsterdam, mr. Eberhard van der Laan. Zij geven hun visie op wat veerkracht betekent voor de Nederlandse economie en voor de stad Amsterdam. Op het symposium vinden ook workshops plaats over gedragsbeïnvloeding in de praktijk, financiële veerkracht van vrouwen en financiële planning.

Koningin Máxima vraagt in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

RVD, nr. 306