Koningin Máxima en staatssecretaris Uslu bezoeken ROSE academy

Hare Majesteit Koningin Máxima en staatssecretaris Uslu voor Cultuur en Media bezoeken woensdag 15 maart ROSE academy in Den Haag. Het bezoek staat in het teken van de ontwikkeling van nieuwe talenten met een biculturele achtergrond in de audiovisuele sector. ROSE academy is een onderdeel van productiecollectief ROSE stories.

ROSE academy ondersteunt nieuwe makers met een biculturele achtergrond bij de start van hun carrière en bij het ontwikkelen van vakkennis en vaardigheden. Daarnaast biedt ROSE academy een artistieke community voor deze jonge makers om zich aan op te trekken en op terug te vallen. Zo wil ROSE academy bijdragen aan een evenwichtige representatie in het verhalenlandschap.

Tijdens het werkbezoek laten nieuwe makers met korte films en optredens hun werk zien en vertellen zij over hun deelname aan het programma dat zij hebben gevolgd. In de Film School biedt ROSE academy workshops waarin jonge makers met professionele coaches toewerken naar hun eerste korte film. In de Writersroom worden scriptschrijvers begeleid bij hun schrijfproces en krijgen zij de kans om hun script te pitchen aan de industrie.

Vervolgens spreken Koningin Máxima en staatssecretaris Uslu met deelnemers van het programma Generation Inclusion over de uitdagingen waar zij mee te maken krijgen als nieuwe maker met een biculturele achtergrond. Generation Inclusion, onderdeel van het ontwikkelingsprogramma van ROSE academy, is een talentenprogramma van zes maanden voor mensen die serieuze stappen in de film- en tv-wereld willen zetten. Het programma wordt deels gefinancierd door de audiovisuele sector zelf. Tot slot gaan Koningin Máxima en staatssecretaris Uslu in gesprek met makers en coaches uit het netwerk van ROSE academy en met producenten en vertegenwoordigers uit de audiovisuele industrie.

RVD, nr. 45