Koningin Máxima bezoekt Dutch Design Week 2023 in Eindhoven

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt donderdagmiddag 26 oktober een werkbezoek aan Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven.

DDW presenteert gedurende negen dagen design in de volle breedte: van artistiek tot productontwerp, en van speculatieve prototypes tot nieuwe perspectieven voor maatschappelijke opgaven. De term Dutch Design verwijst hierbij niet zozeer naar een nationaliteit als wel naar een mentaliteit van onconventioneel en oplossingsgericht denken, waarbij stakeholders worden meegenomen in het creatieproces. Het thema van DDW dit jaar is Picture This: ontwerpers formuleren en visualiseren andere perspectieven, waardoor zij mensen kunnen meenemen in een proces van verandering. Met dat als doel toont DDW de toekomst van ontwerp en het ontwerp van de toekomst.
 
Koningin Máxima maakt met Miriam van der Lubbe, creative head DDW, een rondgang langs diverse ontwerpers en locaties. Zo verkennen ze onder meer de rol van AI, het hergebruik van industriële restproducten, duurzaam meubelontwerp en de toepassing van onconventionele materialen in architectuur en industrie. Jonge internationale ontwerpers presenteren hun afstudeerprojecten en er is een overzicht van de honderd best ontworpen producten in de afgelopen twee jaar.
 
DDW bestaat sinds 2001 en trekt jaarlijks zo’n 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Van 21 tot en met 29 oktober openen ontwerpstudio’s hun deuren en zijn er verspreid over meer dan 100 locaties in Eindhoven exposities, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten en debatten. Koningin Máxima bezocht DDW eerder in 2011 en 2016.

RVD, nr. 262