Koninklijke Familie neemt deel aan NLdoet

Leden van de Koninklijke Familie hebben op vrijdagochtend 20 maart deelgenomen aan NLdoet, de landelijke vrijwilligersdagen van het Oranje Fonds. De Koninklijke Familie heeft er voor gekozen zich tijdens deze dag in te zetten voor verschillende vrijwilligersacties.

Prinses Beatrix, Prins Bernard, Prinses Annette, Prins Floris, Prinses Aimée en de heer Tjalling Ten Cate hebben zich op vrijdagochtend ingezet in Barneveld, bij Stichting Christelijk Verpleeghuis Norschoten. Zij gingen aan de slag met het lenteklaar maken van de tuin en de terrassen, speelden koersbal met de ouderen en hielpen bij een fotoproject.

Prins Maurits en Prinses Marilène hebben in het Vondelpark meegeholpen met werkzaamheden in het Rosarium, dat door vrijwilligers wordt opgeknapt. Prins Maurits is beschermheer van de Stichting Hart voor het Vondelpark.

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en vindt dit jaar voor de elfde keer plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart. De actie vindt tegelijkertijd ook plaats op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. Het fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk. Belangstellenden kunnen zich nog steeds aanmelden om op zaterdag bij een organisatie in de buurt mee te klussen.