Prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst nemen gewonnen ontwerp sieraadwedstrijd in ontvangst op Paleis Noordeinde

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden en mejuffrouw Laurentien Brinkhorst nemen woensdag 2 mei 2001 op Paleis Noordeinde het sieraad Twee Eenheid van Dago Hoyer in ontvangst. Hoyers ontwerp won de publiekswedstrijd 'Ontwerp het sieraad van uw dromen voor het volgend Koninklijk bruidspaar', die de Vereniging Goud- en Zilversmeden uitschreef ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan.

De wedstrijd is door de Vereniging Goud- en Zilversmeden georganiseerd om de Nederlandse bevolking kennis te laten maken met het ambacht van de goud- en zilversmid en met het ontwerpen van sieraden en gebruiksvoorwerpen. Een vakjury nomineerde uit een groot aantal inzendingen tien ontwerpen. Bezoekers van de website waarop de wedstrijd te volgen was werden in de gelegenheid gesteld het winnende ontwerp te kiezen.

Dago Hoyer, een 30-jarige Delftse architect heeft de wedstrijd gewonnen. Hij ontwierp een praktisch draagbare ring, die uit twee delen bestaat. De delen vormen samen een onlosmakelijk geheel. Het titanium in de ring symboliseert de toekomst. De blauwe kleur en de golvende beweging staan voor het water in Nederland. Het roodgoud staat symbool voor het koningshuis. De vorm van het roodgouden deel symboliseert een dijk, wat staat voor de strijd van Nederland tegen het water. Het winnende ontwerp is door Edelsmederij Sierring in Hellevoetsluis uitgevoerd.