Dochter voor Prins Constantijn en Prinses Laurentien

De Rijksvoorlichtingsdienst deelt mede:
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien heeft op 3 juni 2006 om 17.06 in het Bronovo Ziekenhuis te Den Haag het leven geschonken aan een dochter. De baby woog bij de geboorte 3030 gram en is 48 cm lang.
'Het is een schitterende baby', aldus de dolgelukkige ouders.
Het zesde kleinkind van de Koningin krijgt de roepnaam Leonore. De volledige naam luidt Leonore Marie Irene Enrica Gravin van Oranje-Nassau, Jonkvrouw van Amsberg.
Leonore is, na Eloise Sophie Beatrix Laurence Gravin van Oranje-Nassau, Jonkvrouw van Amsberg en Claus-Casimir Bernhard Marius Max Graaf van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg, het derde kind van Prins Constantijn en Prinses Laurentien.
Prins Constantijn en Prinses Laurentien hebben te kennen gegeven eventuele giften ter gelegenheid van de geboorte van hun dochter te willen schenken aan Stichting Kico in Veldhoven (www.kico.nl). De Prins en Prinses hebben voor deze Stichting gekozen, omdat deze zich inzet voor achtergestelde kinderen tussen de zes en vijftien jaar, die leven in een sociaal isolement of ouders hebben die niet beschikken over voldoende financiƫle middelen. Stichting Kico organiseert voor deze kinderen, die zaken missen die voor anderen zo gewoon zijn, onder andere speciale opvangweekenden en vakanties.
Rijksvoorlichtingsdienst, 3 juni 2006