Prins Constantijn en Prinses Laurentien openen 11 augustus 2007 tiende Grachtenfestival Amsterdam

Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Constantijn en Prinses Laurentien der Nederlanden openen zaterdag 11 augustus bij het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam de tiende editie van het Grachtenfestival.

Het aansluitende openingsconcert in het Muziekgebouw is de opmaat voor 160 concerten en voorstellingen in 9 dagen op bijzondere locaties in de stad. Het publiek zit bij de opening letterlijk voor een dubbeltje op de eerste rang: toegangskaarten kosten slechts 10 cent.

Amsterdam Brass blaast deze avond een fanfare van de Britse componist Jonathan Dove. Verder zijn er optredens van onder anderen de Australische tenor Brad Cooper en de Belgische sopraan Amaryllis Dieltiens, Trio Suleika en Het Grachtenfestivalorkest, dat speciaal voor het jubileum is samengesteld.

Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende festival met klassieke muziek op bijzondere locaties in de Amsterdamse binnenstad en aan de IJ-oevers. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd. De locaties onderscheiden zich door bijzondere of monumentale architectuur en cultuurhistorische waarde.

Het Grachtenfestival biedt ook een podium aan jong talent. Ook het Kindergrachtenfestival, met producties voor baby's en peuters tot en met tieners, maakt deel uit van dit evenement. Veel concerten zijn gratis of tegen een lage toegangsprijs toegankelijk.

9 augustus 2007