Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien bij opening Holland Dance Festival

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien der Nederlanden wonen donderdagavond 25 januari 2018 in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de opening bij van de zestiende editie van het Holland Dance Festival.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Prinses Beatrix en Prinses Laurentien arriveren bij de opening van het Holland Dance Festival en worden verwelkomd door de Koreaanse choreografe Eun-Me Ahn.

De opening bestaat uit het Source of Inspiration gala, dat een selectie van hoogtepunten uit het festival biedt. Het Zweedse Skanes Dansteater verzorgt het inclusieduet Dare to Wreck. Daarnaast is er een speciaal gastoptreden van het Russische Perm Opera and Ballet Theatre met een choreografie van Goyo Montero. Ook wordt tijdens het gala de Jiří Kylián Ring uitgereikt aan een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de dans in Nederland.
 
Tijdens het Holland Dance Festival zijn meer dan vijftig voorstellingen geprogrammeerd waarin dansers uit negentien landen optreden. 95% van het programma is voor het eerst in Nederland te zien. Het tweejaarlijks evenement vond voor de eerste keer in 1987 plaats. De zestiende editie vindt plaats van 25 januari tot en met 11 februari 2018 in Den Haag, Delft, Rotterdam en Amsterdam.

 

RVD, nr. 300