Koninklijke Familie bij uitreiking Prins Claus Prijs 2019

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix, Prins Constantijn, Prinses Laurentien en Prinses Mabel zijn woensdag 4 december in het Koninklijk Paleis Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2019 aan beeldend kunstenaar Kamala Ibrahim Ishag uit Soedan. Prins Constantijn reikt als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds de prijs uit. Naast de hoofdlaureaat ontvangen ook zes andere laureaten hun prijs uit handen van Prins Constantijn.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Frank van Beek
Groepsfoto met de winnaars van de Prins Clausprijzen 2019.

Met de jaarlijkse Prins Claus Prijzen eert het Fonds kunstenaars, denkers en organisaties die met hun culturele en artistieke werk een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van hun land. Kamala Ibrahim Ishag (1939) is sinds de jaren zestig een pionier in de Afrikaanse beeldende kunst en is een inspirator voor jongere generaties Sudanese kunstenaars. Volgens de Prins Claus Prijzen Commissie inspireren haar originele, levendige en indringende kunstwerken de toeschouwer om onder de objectieve fysieke verschijningsvormen van ons bestaan de diepere lagen te zien.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Frank van Beek
Prins Constantijn houdt als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds een toespraak bij de uitreiking van de prijs.

De Prins Claus Prijzen worden door het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling sinds 1997 jaarlijks toegekend aan kunstenaars, denkers en culturele organisaties in met name Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Caraïben. Het Prins Claus Fonds steunt, verbindt en eert kunstenaars en culturele organisaties in gebieden waar culturele expressie onder druk staat.

RVD, nr. 283