Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien bij opening Holland Dance Festival

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien der Nederlanden wonen woensdagavond 22 januari 2020 in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de opening bij van de zeventiende editie van het Holland Dance Festival.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Prinses Beatrix en Prinses Laurentien wonen de opening van het zeventiende Holland Dance Festival bij.

De opening bestaat uit Classy Classics van Duitse Gauthier Dance. Voor Classy Classics zijn vijf eigentijdse ‘klassiekers’ in één programma samengebracht. Artistiek directeur Eric Gauthier levert zelf ook een bijdrage met een miniatuurkomedie op de Vijfde van Beethoven, waarbij de met wolvenmaskers uitgedoste ‘musici’ het op hun dirigent hebben voorzien. Ook wordt tijdens het gala de Jiří Kylián Ring uitgereikt aan een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de dans in Nederland.

Tijdens het Holland Dance Festival zijn meer dan vijftig voorstellingen geprogrammeerd waarin dansers uit negentien landen optreden. Het tweejaarlijks evenement vond voor de eerste keer in 1987 plaats. De zeventiende editie vindt plaats van 22 januari tot en met 8 februari 2020 in Den Haag, Delft, Tilburg en Amsterdam.

RVD, nr. 304

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Antoinette Mooy
Prinses Beatrix en Prinses Laurentien met Marian Sarstädt, die tijdens het Holland Dance Festival de Jiří Kylián Ring kreeg als onderscheiding voor haar bijdrage aan de dans in Nederland.