Prins Constantijn reikt awards World Press Photo 2022 uit

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn reikt tijdens een feestelijke ceremonie op 14 mei de awards uit aan alle winnaars van de World Press Photo Contest 2022. De ceremonie vindt plaats in De Nieuwe Kerk Amsterdam, waar tevens de World Press Photo Exhibition 2022 plaatsvindt tot en met zondag 14 augustus 2022. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien is ook aanwezig bij de ceremonie.

De jaarlijkse World Press Photo wedstrijd beloont fotojournalisten en documentaire fotografen voor de beste foto’s en visuele verhalen die het afgelopen jaar zijn gemaakt. Momenteel zijn alle winnende fotografieprojecten te zien in De Nieuwe Kerk Amsterdam, waaronder de World Press Photo of the Year ‘Kamloops Residential School’ door Amber Bracken. Daarna reist de tentoonstelling de wereld rond en worden er vooralsnog in 65 steden en 25 landen miljoenen bezoekers verwacht.

Prins Constantijn is sinds 2008 beschermheer van World Press Photo. De stichting, gevestigd in Amsterdam, ondersteunt en bevordert wereldwijd fotojournalistiek en documentaire fotografie en zet zich in voor de vrijheid van informatie. World Press Photo is in 1955 in Nederland opgericht. De prijs wordt internationaal gezien als de meest prestigieuze prijs op het gebied van professionele persfotografie. 

Deze award ceremonie is onderdeel van het World Press Photo Winners’ Program 2022. Van 11 tot 14 mei 2022 nodigt World Press Photo alle 24 winnende fotografen vanuit de hele wereld uit in Amsterdam voor een uniek programma. De activiteiten bestaan o.a. uit ontmoetingen van de winnaars met belangrijke instellingen en organisaties uit binnen- en buitenland, met als hoofddoel netwerken. Verder krijgen de winnaars de unieke kans om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

RVD, nr. 130