Prinses Beatrix aanwezig bij 150-jarig bestaan Koning Willem Fonds

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix is woensdag 12 juni aanwezig bij het 150-jarig jubileum van het Koning Willem Fonds in Trinity House in Londen. Prinses Beatrix is beschermvrouw van het fonds dat zich inzet voor Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk die - om uiteenlopende redenen – wat extra steun kunnen gebruiken.

Prinses Beatrix staat in aanwezigheid van vrijwilligers, begunstigden en donateurs stil bij het werk van het Koning Willem Fonds dat bij het 25-jarig regeringsjubileum van Koning Willem III in 1874 is opgericht. Naast een plenaire viering bekijkt Prinses Beatrix een kleine historische tentoonstelling en ontmoet zij aansluitend onder anderen bestuurders, vrijwilligers en begunstigden. 

Het Koning Willem Fonds biedt al 150 jaar een helpende hand aan Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk die overbelast zijn geraakt door armoede, ziekte, ontslag, familieomstandigheden of andere - vaak onvoorziene - situaties. Het doel van het Koning Willem Fonds is om met een kleine bijdrage zoals betaalbonnen, kleine pensioenen en bijvoorbeeld praktische hulp bij verhuizingen of het bieden van een luisterend oor een begunstigde actief te ondersteunen en zijn of haar zorgen te verlichten. 

RVD, nr. 121