Prinses Laurentien spreekt op congres Expertisecentrum handicap + studie

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden houdt op maandagochtend 8 december een toespraak op het congres ‘Quality Time!’ van Expertisecentrum handicap + studie in Utrecht. In het Cursus- en Vergadercentrum Domstad spreekt zij over de stand van zaken rond studeren met een functiebeperking in het hoger onderwijs.

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking. Tijdens het tweejaarlijkse congres met de titel Quality Time! staat het thema kwaliteitszorg centraal. Hiermee wil handicap + studie onderwijsinstellingen helpen hun vaak al bestaande beleid voor studenten met een (on)zichtbare functiebeperking, zoals dyslexie of AD(H)D, ook in de praktijk te brengen. Het congres biedt onderwijsinstellingen handvatten om het onderwerp studeren met een functiebeperking op de agenda te houden en de kwaliteit van het beleid te verbeteren.

Als expertisecentrum voor onderwijs en handicap, stimuleert handicap + studie dat jongeren met een functiebeperking succesvol kunnen studeren in een opleiding van hun keuze in het hoger onderwijs. Prinses Laurentien is beschermvrouw van het Expertisecentrum handicap + studie.

RVD, nr. 314