Prinses Laurentien spreekt op symposium Zelfredzaam met braille

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden houdt vrijdagmiddag 28 november een toespraak tijdens het tweede Braillesymposium van de NLBB Vereniging van Leesgehandicapten.

Thema van het symposium in de Jaarbeurs in Utrecht is Zelfredzaam met braille.

Het eerste Braillesymposium werd in 2009 gehouden ter viering van de tweehonderdste geboortedag van de bedenker, Louis Braille. Vijf jaar later wordt een tweede symposium gehouden over het tastbare schrift, dat in het teken staat van het belang van het leren van braille op jonge én op latere leeftijd. Na haar toespraak overhandigt Prinses Laurentien het eerste exemplaar van het informatieve boek 'Op weg naar braille; een kennismaking met braille voor volwassenen' aan één van de aanwezigen. Het boek is samengesteld door braille lezende leden van de NLBB Vereniging van Leesgehandicapten en afgestemd met brailledocenten. Met het boek wil de vereniging meer mensen stimuleren op latere leeftijd braille te leren.

De NLBB Vereniging van Leesgehandicapten behartigt de collectieve belangen van mensen met een leesbeperking die zijn aangewezen op gesproken tekst, braille, digitale tekst en grootletterboeken. Prinses Laurentien is beschermvrouw van de NLBB Vereniging van Leesgehandicapten.

RVD, nr. 315