Prinses Laurentien opent Europese School Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden opent op vrijdag 1 oktober het gebouw van de middelbare school van de Europese School Den Haag. De school is gevestigd in het pand van het Aloysius College. De Europese School Den Haag (ESH) geeft onderwijs aan kinderen van medewerkers van de instellingen van de Europese Unie. Momenteel gaan bijna zevenhonderd studenten naar de ESH Secondary school voor meertalig en multicultureel onderwijs.

Het bezoek van Prinses Laurentien omvat een rondleiding door de school, ontmoetingen met studenten en een officiële ceremonie waarbij ze de sleutels van het gebouw zal overhandigen aan studentenvertegenwoordigers en de schoolleiding. In overeenstemming met het meertalige leerplan van de school, wordt het evenement in verschillende Europese talen gevierd.

Het renovatieproject van het monumentale pand heeft geleid tot nieuwe wetenschaps- en ICT-labs, een Learning and Innovation Hub, sportfaciliteiten, een bibliotheek, theater, nieuwe klaslokalen, grote kunst- en muzieklokalen en nieuwe kantinefaciliteiten.

Het curriculum van de Europese Scholen is gericht op het leren van meerdere talen. Naast het bestuderen van hun Europese moedertaal, studeren studenten ook in een van de voertalen van de Europese Unie en hebben ze de mogelijkheid om een ​​derde of vierde taal te studeren. Daarnaast is er buitenonderwijs, worden er kampen en culturele reizen naar het buitenland georganiseerd en hecht de school veel waarde aan dienstverlening aan de gemeenschap.

RVD, nr. 258