Prinses Laurentien leest voor tijdens start Nationale Voorleesdagen 2023

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest op woensdagochtend 25 januari voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt in Hoogvliet bij de openbare basisschool De Notenkraker. Het Voorleesontbijt is traditiegetrouw de aftrap van de campagne van De Nationale Voorleesdagen, die dit jaar 20 jaar bestaat. 

De Prinses leest voor uit ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, dat door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten is verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Het boek is geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte en gaat over Maximiliaan Modderman die alleen thuis is en een feest organiseert voor zijn speelgoedbeesten. Het boek is een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die wel eens een rommel maken. 

De campagne De Nationale Voorleesdagen bestaat dit jaar 20 jaar. De campagne stimuleert het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen en benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. De Nationale Voorleesdagen duren nog tot en met 4 februari.

RVD, nr. 2