Prinses Margriet en Prinses Laurentien bij uitreiking ECF Princess Margriet Award for Culture 2019

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Margriet der Nederlanden en Prinses Laurentien der Nederlanden zijn woensdagmiddag 2 oktober aanwezig bij de elfde uitreiking van de ECF Princess Margriet Award for Culture in Theater de Meervaart in Amsterdam.

Het thema van de ECF Princess Margriet Award for Culture is dit jaar ‘Democratie heeft verbeelding nodig.’ De prijs staat dan ook in het teken van culturele initiatieven die een democratische verbeelding mogelijk maken en uitnodigen tot sociaal handelen. De ECF onderscheidt twee laureaten met de ECF Princess Margriet Award for Culture 2019 op voordracht van een onafhankelijke jury.

De laureaten zijn Ahdaf Soueif (Cairo/Londen) en City of Women Festival (Ljubljana). Volgens het juryrapport zijn beide laureaten culturele voorvechters die mensen bij elkaar brengen over generaties en sociale achtergronden heen. Hierbij is speciale aandacht voor hen wiens stem vaak niet wordt gehoord. Verder spelen gender- en seksualiteitpolitiek een belangrijke rol in de praktijk van de twee laureaten.

De ECF zet zich al 65 jaar in voor de culturele samenwerking en dialoog in Europa. De ECF Princess Margriet Award for Culture wordt jaarlijks toegekend aan kunstenaars en denkers die volgens de ECF de democratie verrijken met hun verbeeldingskracht. Prinses Laurentien is Prinses Margriet in 2007 opgevolgd als president van de ECF.

RVD, nr. 219