Mr. Pieter van Vollenhoven neemt cheque in ontvangst

Mr. Pieter van Vollenhoven neemt zaterdag 26 juni in Apeldoorn een cheque in ontvangst, de opbrengst van de sponsorfietstocht van Slachtofferhulp. Deze tocht, 300 kilometer in drie dagen, wordt 24, 25 en 26 juni verreden door honderdvijftig medewerkers van Slachtofferhulp Nederland. De heer Van Vollenhoven zal het laatste gedeelte van de tocht, tot en met de finish bij Paleis Het Loo, Nationaal Museum, meefietsen.

Dagelijks bieden meer dan 1500 vrijwilligers van Slachtofferhulp de eerste emotionele en praktische steun aan slachtoffers van een misdrijf of een verkeersongeluk, daarbij gesteund door ruim 200 beroepskrachten. Door heel Nederland zijn 75 Buro's Slachtofferhulp gevestigd. De Buro's Slachtofferhulp en het Landelijk Bureau vormen samen de vereniging Slachtofferhulp Nederland. De vereniging bestaat dit jaar 15 jaar.

"Het verwerven van fondsen ten behoeve van de hulpverlening aan slachtoffers van verkeer en misdrijven" is de doelstelling van Fonds Slachtofferhulp. Het doet dit door de Buro's Slachtofferhulp te ondersteunen. Het Fonds draagt bij in de onkosten en de opleiding van vrijwilligers en ondersteunt speciale projecten. Fonds Slachtofferhulp, waarvan de heer Van Vollenhoven voorzitter is, viert dit jaar haar tienjarig bestaan.