Mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig bij vergadering International Transportation Safety Association te Montreal (Canada)

Mr. Pieter van Vollenhoven zal op 27 en 28 september aanstaande als voorzitter van de International Transportation Safety Association (ITSA) te gast zijn bij de Canadian Transportation Safety Board in Montreal. Deze Raad organiseert de ITSA-vergadering in Montreal. De ITSA omvat alle bestaande multi-modale en enkele modale Transport Safety Boards van de wereld.

De ITSA bevordert niet alleen het onafhankelijk onderzoek, maar heeft ook een uitwisselingstaak met betrekking tot transportongevallengegevens. Recentelijk heeft de heer Van Vollenhoven als voorzitter van de ITSA in Japan en Engeland congressen bijgewoond en toegesproken om het onafhankelijk onderzoek te bevorderen en de betrokken instanties te adviseren bij de oprichting van de Transport Safety Boards in deze landen. In Ottawa zal de heer Van Vollenhoven tevens afscheid nemen van de Gouveneur-Generaal van Canada, wiens ambtsperiode dit jaar afloopt. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven hebben met de Gouverneur goede banden onderhouden tijdens hun vele bezoeken aan Canada.