Mr. Pieter van Vollenhoven opent hoofdkantoor Triodos Bank te Zeist

In tegenstelling tot wat eerder is bekend gemaakt, verricht niet Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden, maar Mr. Pieter van Vollenhoven op vrijdag 1 oktober in Zeist de officiƫle opening van het nieuwe hoofdkantoor van de Triodos Bank N.V.. Prins Claus is op 1 oktober, mede namens Hare Majesteit de Koningin, aanwezig bij een begrafenis in de naaste vriendenkring.

Triodos Bank voert een actief beleid ten aanzien van de ontwikkeling van duurzame energiebronnen (zon en wind), biologische landbouw, kunst, cultuur, natuur- en milieubescherming, onderwijs en gezondheidszorg. Daarnaast is de bank actief op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, in het bijzonder middels 'microkredietverlening' in ontwikkelingslanden en financiering van z.g. fair trade.

De filosofie van de bank weerspiegelt zich in de nieuwbouw van het hoofdkantoor. Het gebouw is 46 procent energiezuiniger dan de eis voor nieuwbouw en mede door gebruik te maken van regenwater zal de waterbesparing zo'n 40 procent bedragen. De voorgevel is gemetseld van hergebruikte baksteen en de achtergevel is uitgevoerd met inlands lariks hout. Het gebouw is een ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Rau en Partners en is een officieel voorbeeldproject van duurzaam en energiezuinig bouwen.