Mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Maurits en Prinses Marilène naar Stuyvesantbal in New York.

Mr. Pieter van Vollenhoven woont op 15 oktober de viering van de 78ste verjaardag van de Netherland-America Foundation (NAF) in New York bij. Hoogtepunt van deze viering is het zogenaamde Peter Stuyvesantbal. Prins Maurits en Prinses Marilène zullen de heer Van Vollenhoven op deze reis vergezellen. Prinses Margriet is door Internationale Rode Kruis verplichtingen verhinderd.

De Netherland-America Foundation heeft als doelstelling de banden van vriendschap tussen Nederland en de Verenigde Staten te verstevigen en te bestendigen.
Naast het bevorderen van de contacten tussen in Amerika wonende Nederlanders is de Stichting zeer actief op cultureel gebied. Zo stelt zij jonge, beginnende kunstenaars - Amerikaanse zowel als Nederlandse - in staat enige tijd in een van beide landen te werken.
Tevens besteedt zij ruim de helft van haar inkomsten aan onderwijs. Zij stelt beurzen ter beschikking aan studenten uit beide landen die een aanvullende studie willen doen in de Verenigde Staten óf in Nederland.
Ook geeft de NAF steun aan in Amerika wonende hulpbehoevende Nederlanders.

H.K.H. Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven vervullen reeds jaren samen het beschermheerschap van de Stichting.