Mr. Pieter van Vollenhoven bij symposium De Internet@tlas Nederland

Mr. Pieter van Vollenhoven woont, als Voorzitter van de Raad voor de Transportveiligheid, vrijdagochtend 19 november 1999 in de Koninklijke Nederlands Jaarbeurs te Utrecht het symposium De Internet@tlas Nederland bij. Tijdens dit symposium presenteren leerlingen de eerste resultaten van het project, De Internet@tlas Nederland, waarbij zij de leefbaarheid van Nederland hebben onderzocht.

In het project De Internet@tlas Nederland, dat loopt tot juni 2002, onderzoeken leerlingen van de twee hoogste klassen van het basisonderwijs en de twee laagste klassen van het middelbaar onderwijs een vierkante kilometer en beantwoorden daarbij de vraag Hoe leefbaar is die kilometer? Zij inventariseren het voorzieningenniveau, brengen de kilometer door middel van foto=s in beeld, interviewen bewoners en geven hun eigen mening over de leefbaarheid. De gegevens die ze verzamelen worden opgenomen in De Internet@tlas Nederland. De resultaten zijn tevens te zien op De Internet@tlas Nederland .

Dit project is een initiatief van de Hogeschool Holland, de Educatieve Faculteit Amsterdam en het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap.