Mr. Pieter van Vollenhoven opent lustrumviering Fonds Slachtofferhulp

Mr. Pieter van Vollenhoven zal zaterdag 11 december 1999 in Den Haag als Voorzitter van de Stichting Fonds Slachtofferhulp de opening verrichten van de viering van het tweede lustrum van het Fonds Slachtofferhulp en het derde lustrum van Slachtofferhulp Nederland.

Het jubileumfeest markeert de sterke toename van het maatschappelijk draagvlak voor hulp aan slachtoffers. In 1987 wendden zich 7000 slachtoffers tot één van de Buro's Slachtofferhulp. Dit jaar zullen naar verwachting meer dan 100.000 slachtoffers voor praktische hulp, schadebemiddeling en emotionele steun een beroep doen op het vrijwilligerscorps van Slachtofferhulp.

Parallel aan die ontwikkeling blijkt de samenleving als geheel, naast de centrale en gemeentelijke overheden, steeds meer bereid bij te dragen aan deze hulpverlening. Bij de oprichting van het Fonds Slachtofferhulp in 1989 vormden de concerten van Mr. Pieter van Vollenhoven en zijn Gevleugelde Vrienden Louis van Dijk en Pim Jacobs de enige bron van inkomsten voor dit Fonds (ongeveer 250.000 gulden per jaar). Dank zij de steun van het bedrijfsleven, de loterijen en de donateurs is dit bedrag in 1999 opgelopen tot 5 miljoen gulden.

Naast de financiële ondersteuning van het vrijwilligerswerk wil het Fonds Slachtofferhulp haar middelen de komende jaren aanwenden voor andere slachtofferorganisaties en de hulpverlening aan slachtoffers bij rampen en calamiteiten in Nederland.