Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven openen Burger's Ocean te Arnhem

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven verrichten op vrijdagmiddag 7 april 2000 in Burgers' Dierenpark te Arnhem de officiële opening van de Burgers' Ocean. In dit nieuwe deel van het park wordt een beeld geschetst van het waterleven in de tropische oceanen. Aan de bouw van Burgers' Ocean is meer dan drie jaar gewerkt.

In de Ocean zijn naast grote bassins voor haaien, koraaldieren en schoolvissen, onder meer een lagune en een koraalrif nagebootst. De dieren, planten en koralen die Burgers' Ocean moeten gaan bevolken zijn in de afgelopen periode voorzichtig in hun nieuwe leefwereld geïntroduceerd. Burgers' Ocean is na Burgers' Bush en Burgers' Desert het derde mini-ecosysteem van het dierenpark.

Burgers' Dierenpark werd in 1913 geopend in 's Heerenberg. In 1923 verhuisde de dierentuin naar het huidige terrein in Arnhem. Doel van het park is het natuurlijke gedrag van dieren zoveel mogelijk in een natuurlijke leefomgeving te tonen. Het safaripark, het chimpanseeterritorium en ook Burgers' Ocean zijn hiervan voorbeelden.

Mr. Pieter van Vollenhoven verrichtte in aanwezigheid van Prinses Margriet in 1988 de opening van Burgers' Bush.