Prins Bernhard en mr. Pieter van Vollenhoven bij Nationale Viering van de Bevrijding in Wageningen

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven wonen op 5 mei 2000, evenals de minister-president, in Wageningen de Nationale Viering van de Bevrijding bij. Zij zijn 's middags in de Johannes de Dooperkerk aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst die wordt georganiseerd door het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen. Herdenkingsredes worden uitgesproken door een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog en een veteraan uit een van de recente vredesmissies.

Na deze bijeenkomst legt Prins Bernhard een krans bij het Nationaal Bevrijdingsmonument. Aansluitend, nadat twee minuten stilte in acht zijn genomen, neemt de Prins een defilé af van drieduizend oude en jonge veteranen, oud-verzetsstrijders en parate eenheden. Dit gebeurt in het bijzijn van de minister-president en mr. Pieter van Vollenhoven.

Mr. Pieter van Vollenhoven is lid van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen,

Het startsein voor de Nationale Viering van de Bevrijding wordt dit jaar door de provincie Gelderland gegeven in Wageningen. De minister-president is daarbij aanwezig en zal in een korte toespraak ingaan op het motto van dit jaar: Vrijheid geef je door . De ambassadeur van de Verenigde Staten, mevrouw dr. C.P. Schneider, zal de 5-mei lezing houden. Daarna start een gevarieerd programma met theater, beeldende kunst, muziek en discussie.