Mr. Pieter van Vollenhoven opent Zeeuws Archief in Middelburg

Mr. Pieter van Vollenhoven verricht woensdag 14 juni in Middelburg de officiële opening van het Zeeuws Archief. Met de officiële opening is de fusie tussen de gemeentearchieven van Middelburg en Veere en het Rijksarchief in Zeeland voltooid. De collecties van de drie archieven liggen nu onder één dak. Vijftien strekkende kilometer Zeeuwse historie (drie maal de lengte van de Zeelandbrug) kan in het Zeeuws Archief gratis worden bestudeerd.

Het Zeeuws Archief is gehuisvest in een gerestaureerd 18de-eeuws stadspaleis, het Van de Perrehuis, waaraan een nieuwe vleugel is gebouwd. De architecten Cor Bouwstra en Jan Benthem tekenden voor respectievelijk de restauratie van het oude gebouw en de nieuwbouw. De nieuwe depots waar de documenten, foto's, tekeningen, kaarten en audio- en videobanden liggen, zijn ingericht om deze informatiedragers onder optimale omstandigheden te bewaren.

Mr. Pieter van Vollenhoven zal samen met een delegatie van de Zeeuwse jeugd de openingshandeling verrichten. Boudewijn Büch houdt de openingstoespraak.