Mr. Pieter van Vollenhoven onthult gedenkteken Den Hartogh Ford Museum te Hillegom

Mr. Pieter van Vollenhoven onthult dinsdag 21 november 2000 te Hillegom een T-Ford gedenkteken bij het Den Hartogh Ford Museum. De collectie van het museum bestaat uit 200 oldtimers van het merk Ford. Het is de grootste verzameling ter wereld.

De privé-collectie klassieke auto's van museumeigenaar Den Hartogh is in 1997 voor het publiek opengesteld. De tentoonstelling bestaat uit modellen van de series Ford-A tot en met S-Ford, T-Ford, A-Ford, B-Ford, V8-Ford en Lincoln. De auto's zijn aangekocht in diverse Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Amerika en Afrika. Het museum beschikt ook over een verzameling motoren van de merken Royal Enfield, Harley Davidson, Norton en Puch.

Het gedenkteken, een zwarte Tin Lizzy T-Ford uit 1923, plaatst de heer Van Vollenhoven met behulp van een telescoop-hijskraan op een sokkel in de voortuin van het museum.

Een andere klassieke Ford, de A-Ford-racer uit 1930, bestuurt de heer Van Vollenhoven tijdens een rit over het parkeerterrein. Tenslotte opent hij een nieuwe museumhal, die de naam Mr. Pieter van Vollenhovenhal krijgt.