Mr. Pieter van Vollenhoven reikt BeNeLux-Europa-Prijs uit te Den Haag

Mr. Pieter van Vollenhoven reikt op vrijdag 24 november 2000 in het gebouw van de Eerste Kamer der Staten-Generaal de BeNeLux-Europa-Prijs voor Wetenschap, Cultuur en Humaniteit uit.

De prijs wordt uitgereikt aan:
Prof. dr. Mark Eyskens, minister van Staat en voormalig minister-president van Belgiƫ,
Mr. Max van der Stoel, Hoge Commissaris OVSE en minister van Staat,
Mr. Jean-Claude Juncker, minister-president van het Groothertogdom Luxemburg.

Zij ontvangen deze prestigieuze prijs voor hun grote verdiensten voor de drie landen maar ook voor Europa als geheel. De internationale jury is van oordeel dat zij uitzonderlijke prestaties geleverd hebben op het gebied van de BeNeLux-samenwerking en -vriendschap met bijzondere aandacht voor de bevordering van de Europese integratie op intercultureel en intermenselijk vlak.

De BeNeLux-Europa-Prijs is ingesteld door het BeNeLux-Universitair Centrum en zijn BeNeLux-Europa-Kring. De uitreiking ervan geschiedt in het kader van de samenwerking tussen het BeNeLux-Universitair Centrum en de Interparlementaire Beneluxraad, en ter gelegenheid van de slotzitting van die Raad in Nederland. Men wil hiermee de toenadering en samenwerking tussen de drie Benelux-lidstaten bevorderen op het vlak van wetenschap, cultuur en politiek.

Voorafgaand aan de uitreiking zal de heer Van Vollenhoven spreken over de aanpak van nationale rampen in Benelux-verband.

Klik hier< voor de tekst van de toespraak.