Mr. Pieter van Vollenhoven bezoekt Buro Slachtofferhulp Twente

Mr. Pieter van Vollenhoven brengt, als voorzitter van het Fonds Slachtofferhulp, op dinsdag 13 februari 2001 een werkbezoek aan het Buro Slachtofferhulp Twente.

Buro Slachtofferhulp Twente heeft ten tijde van en in de weken na de vuurwerkramp achter de schermen een belangrijke rol gespeeld bij de opvang van slachtoffers. Vrijwilligers aangesloten bij Slachtofferhulp Twente als ook vrijwilligers uit de rest van het land waren op zaterdag 13 mei 2000 snel ter plaatse om de slachtoffers van deze vreselijke ramp op te vangen en bij te staan.

Slachtofferhulp Nederland is een eerstelijns hulporganisatie die jaarlijks meer dan 100.000 slachtoffers van misdrijven en verkeersongevallen bijstaat met praktische en juridische adviezen en emotionele ondersteuning. Hulpverlening bij rampen en calamiteiten behoort officieel nog niet tot het takenpakket van Slachtofferhulp, al blijkt steeds meer dat er een behoefte bestaat aan expertise van Slachtofferhulp.

Op dinsdag 13 februari om 14.30 uur zal mr. Pieter van Vollenhoven, vergezeld van betrokken vrijwilligers, het rampgebied in gaan. De heer Van Vollenhoven zal zich laten voorlichten over hulpverlening in het algemeen en de rol van Slachtofferhulp in het bijzonder.