Mr. Pieter van Vollenhoven naar Nieuw-Zeeland voor jaarvergadering Internationale Transportveiligheid Associatie (ITSA)

Mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Raad voor de Transportveiligheid, woont van 26 februari tot en met 4 maart 2001 in Wellington (Nieuw Zeeland) de jaarlijkse vergadering bij van de organisatie van onafhankelijke onderzoeksraden op het gebied van transportveiligheid, de ITSA (International Transport Safety Association). Mr. Van Vollenhoven is mede-oprichter van de ITSA en vanaf de oprichting, in 1993, voorzitter.

Met transportveiligheid belaste organen van elf landen zijn vertegenwoordigd in de ITSA: de VS, Canada, Finland, Zweden, Nederland, Rusland, India, Noorwegen, Taiwan, Australiƫ, Nieuw-Zeeland. Indonesiƫ, zal de bijeenkomst in Nieuw-Zeeland bijwonen als waarnemer.

In de ITSA wordt expertise op het gebied van onafhankelijk onderzoek naar oorzaken en toedracht van ongevallen internationaal uitgewisseld en gebundeld. Bij ernstige ongevallen verlenen de samenwerkende Raden elkaar steun bij het onderzoek. Bovendien wisselt men gegevens uit over de aanbevelingen en de 'follow-up' ervan.