Mr. Pieter van Vollenhoven geeft startsein voor Good to see you campagne en MotoraiLive 2001 te Arnhem

Mr. Pieter van Vollenhoven verricht als voorzitter van de Raad voor de Transportveiligheid op vrijdag 15 juni 2001 om 10.30 uur in het Gelredome te Arnhem de officiele opening van de MotoraiLive 2001 en geeft hiermee tevens het startsein voor de campagne Good to see you voor motorrijders. De MotoraiLive 2001 duurt van 15 tot en met 17 juni en wordt voor de eerste keer gehouden.

De campagne Good to see you is een voorlichtingscampagne over de mogelijkheden die motorrijders hebben om hun zichtbaarheid in het verkeer te vergroten. De campagne is een initiatief van het Motorplatform. Daarin zijn de branche-, consumenten- en overheidsorganisaties verenigd die zich bezighouden met het motorrijden in al zijn facetten.

Aanleiding voor de campagne is de breed gevoelde noodzaak om het aantal slachtoffers onder motorrijders terug te dringen. Tussen 1995 en 2000 kwamen jaarlijks ruim 80 motorrijders bij verkeersongevallen om het leven en raakten 1200 ernstig gewond. Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) komt de beperkte zichtbaarheid van motorrijders voor andere weggebruikers als een van de belangrijkste ongevalsoorzaken naar voren. Bij meer dan tweederde van de botsingen met een auto blijkt de automobilist de motorrijder niet of te laat te hebben opgemerkt.

Naast productpresentaties wordt de actieve en potentiƫle motorrijder op de MotoraiLive 2001 de mogelijkheid geboden om direct zelf rijdend kennis te nemen van het complete aanbod van motoren en scooters.