Ontvangst deelnemers Ambassadeursconferentie

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben dinsdag 28 januari 2020 op Paleis Noordeinde in Den Haag de deelnemers van de Ambassadeursconferentie ontvangen. Hare Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet, vergezeld door prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren bij de ontvangst aanwezig. Minister Blok van Buitenlandse Zaken en minister Kaag Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking waren tevens aanwezig.

Tijdens de jaarlijkse Ambassadeursconferentie in Den Haag, die van 28 tot 31 januari door het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt georganiseerd, verdiepen de diplomaten de contacten met de politiek, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties in Nederland.

Met ongeveer 150 vertegenwoordigingen heeft Nederland een wereldwijd netwerk. De diplomaten zijn ambassadeurs, permanent vertegenwoordigers en consuls-generaal op posten in het buitenland. Het thema van de conferentie is dit jaar het belang van diplomatie voor Nederland en Nederlanders.

RVD, nr. 15