Ontvangst deelnemers Ambassadeursconferentie

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft maandag 13 juni op Paleis Noordeinde in Den Haag de deelnemers van de Ambassadeursconferentie ontvangen. Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix der Nederlanden en Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven waren bij de ontvangst aanwezig, evenals minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken.

Van maandag 13 tot en met donderdag 16 juni vindt de jaarlijkse Ambassadeursconferentie plaats. Nederlandse topdiplomaten (zoals ambassadeurs, permanente vertegenwoordigers en consuls-generaal) die wereldwijd voor Nederland werken, komen dan naar Den Haag voor een werkconferentie over hoe zij de belangen van Nederland behartigen in het buitenland. Tijdens de Ambassadeursconferentie, die door het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt georganiseerd, verdiepen de diplomaten de contacten met de politiek, het bedrijfsleven, hulporganisaties, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties in Nederland.

In 2021 vond de conferentie digitaal plaats met een afgeslankt programma. De laatste reguliere Ambassadeursconferentie was in januari 2020.

RVD, nr. 185