Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven bezoeken End of Season van Introdans

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven wonen zaterdagavond 25 juni de voorstelling End of Season van Introdans bij in Stadstheater Arnhem. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Introdans. Het dansgezelschap bestaat dit jaar vijftig jaar.

Introdans sluit het dansseizoen af met End of Season live met Phion, gedanst door het voltallige ensemble. De voorstelling bestaat uit ‘Petricor’, ‘Concerto’ en ‘Chairman Dances’ door Lucinda Childs, ‘Nest’ van Adriaan Luteijn en de balletten ‘Sechs Tänze’ en ‘Petite Mort’ van Jiří Kylián. Tijdens de avond wordt tevens stilgestaan bij het afscheid van algemeen directeur en oprichter van Introdans, Ton Wiggers. Na de voorstelling gaan Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven in gesprek met de scheidend directeur en de dansers.

Introdans, opgericht in 1971, heeft als missie de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. Als stadsgezelschap van Arnhem danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en reist het wereldwijd. De ensembles zijn veelvuldig te gast op internationale podia.

RVD, nr. 192