Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig bij NAF Ball

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn vrijdagavond 18 november aanwezig bij de 41e editie van het NAF Ball in New York. Het bal wordt jaarlijks georganiseerd door de Netherland-America Foundation (NAF) waarvan Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beschermpaar zijn.

Op 17 november wonen Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven in New York tevens een seminar bij over Global Health & Entrepreneurship. Diverse wetenschappers en experts spreken over het belang van samenwerking tussen de zorg en het bedrijfsleven voor de wereldgezondheid. De Prinses houdt een toespraak. Zij is erevoorzitter van de adviesraad van de masteropleiding Global Health van Maastricht University en McMaster University in Canada, die betrokken is bij de organisatie van dit seminar.

De NAF ontwikkelt tal van activiteiten op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied met als doel de Nederlands-Amerikaanse vriendschap te bevorderen. De opbrengsten van het NAF Ball worden gebruikt voor studiebeurzen en andere uitwisselingsprogramma's op het terrein van onderwijs, wetenschap en cultuur.

RVD, nr. 281