Koning bezoekt finish 6e etappe The Ocean Race

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander* bezoekt zondag 11 juni de finish van de 6e etappe van The Ocean Race in Den Haag. Onder voorbehoud van weersomstandigheden en verwachte finishtijden is de Koning op het water aanwezig bij de finish van de IMOCA klasse. Nederlandse zeilster Rosalin Kuiper vaart mee in de IMOCA klasse en maakt deel uit van Team Malizia.

Update 11/6/2023: *Koningin Máxima is ook aanwezig.Voorafgaand aan de finish brengt Koning Willem-Alexander een bezoek aan het Nederlandse Team JAJO onder leiding van Jelmer van Beek. Het team neemt deel aan de VO65 klasse van The Ocean Race en finisht naar verwachting eerder op de dag.

De 6e etappe van The Ocean Race gaat donderdag van start in Aarhus (Denemarken), de schepen finishen naar verwachting op zondag 11 juni voor de kust van Scheveningen. Tot en met donderdag 15 juni is de haven van Scheveningen thuishaven van de The Ocean Race. De tien deelnemende teams van de race rond de wereld stoppen in Den Haag voordat ze aan de laatste etappe naar Genua beginnen. Tijdens de zogenoemde stop-over kunnen bezoekers vijf dagen het ‘Ocean Live Park’ in de haven van Scheveningen gratis bezoeken.

RVD, nr. 151