Koningin Máxima bezoekt buurthuis in aanloop naar Burendag

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt dinsdagochtend 13 juni een bezoek aan een buurthuis in Den Haag. Het bezoek is in het kader van Burendag, waarvoor alle buurten van Nederland zich vanaf 12 juni weer kunnen aanmelden. Burendag wordt ieder jaar georganiseerd door het Oranje Fonds en Douwe Egberts met als doel het contact tussen buren te vieren en te bevorderen. Koningin Máxima is beschermvrouwe van het Oranje Fonds.

Koningin Máxima gaat tijdens het bezoek in gesprek met de organisatoren van Burendag over het belang van deze dag. De doelen, resultaten en impact die Burendag heeft worden besproken. Ook spreekt zij met mensen die betrokken zijn bij het buurthuis, dat al jaren meedoet met Burendag. Er zal onder andere gesproken worden over wat de stichting doet voor mensen in de buurt en wat deelname aan Burendag hen brengt. Na de gesprekken volgt een rondleiding door het gebouw.

Het buurthuis biedt een plek aan alle mensen in een wijk waar veel culturen en talen vertegenwoordigd zijn. Er worden tal van activiteiten georganiseerd die wijkbewoners samenbrengen en het saamhorigheidsgevoel vergroten. De activiteiten zijn zeer divers; van samen koken tot mediteren en van huiswerkbegeleiding tot leren fietsen. De wensen en ideeën van de buurtbewoners zijn altijd het uitgangspunt.

Dit jaar wordt de 18e editie van Burendag gehouden op 23 september. Buurten kunnen zich vanaf 12 juni via www.burendag.nl aanmelden om deel te nemen.

RVD, nr. 154