Koningin Máxima en minister Dijkgraaf aanwezig bij presentatie rapport ‘Harder, Better, Faster, Stronger?’

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van MIND Us, en minister Dijkgraaf van Onderwijs Cultuur en Wetenschap zijn woensdagmiddag 14 juni aanwezig bij de presentatie van het rapport ‘Harder, Better, Faster, Stronger?’, een onderzoek naar stress en prestatiedruk onder studenten in het hoger onderwijs. De bijeenkomst vindt plaats bij Fontys Hogeschool in Den Bosch.

Het Trimbos-instituut, het Expertisecentrum inclusief onderwijs en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu hebben in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onderzoek gedaan naar stress en prestatiedruk bij studenten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Daarnaast is er een handreiking ontwikkeld met oplossingsrichtingen voor hogescholen, universiteiten, studenten en de overheid om stress en prestatiesdruk te voorkomen of te verminderen.

Tijdens de bijeenkomst worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd en nemen Koningin Máxima en minister Dijkgraaf het rapport en de handreiking in ontvangst. Aansluitend is er een gesprek met studenten, docenten en de minister over de onderzoeksresultaten. Tot slot nemen Koningin Máxima en minister Dijkgraaf deel aan een workshop gericht op de mentale gezondheid van jongeren.

MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

RVD, nr. 153